economie cultuur politiek RSS

Hong Kong wil onafhankelijkheidspartij verbieden

economie
cultuur
politiek

China overweegt vierdaagse werkweek

Chinezen zouden in 2030 al een werkweek kunnen invoeren op basis van vier werkdagen van negen uur. Ook zouden werknemers meer vakantiedagen moeten krijgen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Onderzoek naar rol piloten bij incident Air China

Chinese luchtvaarautoriteiten stellen een onderzoek in naar gebeurtenissen dinsdagavond aan boord van een vliegtuig van Air China. Het toestel kwam in de problemen door onverwacht drukverlies in de cabine; mogelijk veroorzaakt door een fout van een van de piloten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China overweegt kinderbijslag

De Chinese overheid gaat experimenteren met financiële prikkels om ouderparen te overtuigen sneller en meer kinderen te nemen. De verruiming van de eenkindpolitiek heeft onvoldoende effect gehad en demografen waarschuwen voor vergrijzing.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Agent betrapt in auto die bij bureau was gestolen

Een politieagent in Xi'an is geschorst nadat hij door collega's was aangetroffen in een auto die twee jaar eerder was gestolen. De Volkswagen Passat verdween begin 2016 spoorloos vanaf een parkeerterrein van een politiebureau.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'China wilde Duitse parlementariƫr als informant'

De Chinese staatsveiligheidsdienst zou twee jaar geleden hebben geprobeerd een lid van de Bondsdag als informant te werven. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Doktoren draaien patiƫnten poot uit op operatiebed

De politie in Zunyi heeft medici van een mannenkliniek gearresteerd op verdenking van oplichting. Klanten werden gelokt met aantrekkelijke prijzen, maar eenmaal klaar voor de operatie moesten ze instemmen met extra behandelingen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'China moet zichzelf niet voor de gek houden'

Chinese overheid en burgers zijn veel te optimistisch over de technologische vooruitgang die is geboekt. In werkelijkheid loopt China op veel gebieden nog ver achter op westerse landen, zegt de hoofdredacteur van een staatstijdschrift voor wetenschap en techniek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Opnieuw demonstraties Chinese veteranen

Politie-eenheden in Zhenjiang hebben zondag een demonstratie van militaire veteranen opgebroken. Zij demonstreren voor een betere pensioenregeling.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Metro Beijing introduceert biometrische herkenning

Het metrobedrijf van Beijing wil kaartjes vervangen door een systeem dat reizigers door middel van hun handpalm identificeert. Gezichtsherkenning moet zwartreizigers opsporen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Afpersers belden slachtoffers 1,2 miljard keer

De politie in de zuidelijke provincie Guangdong heeft twee bendes opgerold die hun slachtoffers net zo lang belden, totdat ze grif betaalden om van het gezeur af te zijn. Ruim 200 bendeleden waren volcontinu aan het bellen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder