economie cultuur politiek

VS en China bijeen voor veiligheidstop

economie
cultuur
politiek

Zes vermisten na hevige regenval Beijing

Een modderstroom heeft zondag elf mensen meegesleurd ten westen van China's hoofdstad Beijing. Zes personen zijn nog altijd vermist.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Acht doden bij explosie kinderdagverblijf

Bij een ontploffing bij een kinderdagverblijf in Fengxian zijn donderdagmiddag tenminste acht doden en 65 gewonden gevallen. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Topman Anbang mogelijk gedetineerd

Bestuursvoorzitter Wu Xiaohui van de Chinese verzekeraar Anbang heeft zijn taken tijdelijk overgedragen. Geruchten gaan rond dat Wu zich in detentie bevindt.

Lees verder

Panama erkent China; breekt met Taiwan

De Panamase regering heeft maandag de Volksrepubliek erkent als de enige vertegenwoordiger van geheel China. De onverwachte stap is een diplomatiek verlies voor Taiwan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vijf vragen over Shanghai Samenwerkingsorganisatie

In Astana komen zaterdag de leiders van 12 Aziatische landen bijeen voor de top van de Shanghai Samenwerkingsorganisatie. Alles wat je moet weten over deze verdragsorganisatie, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Pentagon ziet militaire invloed China groeien

Het Amerikaanse ministerie van defensie verwacht dat het Chinese leger een permanente aanwezigheid nastreeft buiten het eigen territoir. Maar aan het aanleggen van kunstmatige eilanden in de Zuidchinese-Zee lijkt voorlopig een einde gekomen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vijf vragen over de EU-Chinese topconferentie

Een Chinese delegatie onder leiding van premier Li Keqiang onderhandelde twee dagen in Brussel met de Europese Unie. Alles wat je moet weten over de EU-Chinatop, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder

'Prijs voor illegaal ivoor gehalveerd'

Afnemende vraag vanuit China heeft de handelsprijzen op de markt voor illegaal ivoor doen kelderen. Natuurbeschermers vrezen echter dat de Afrikaanse olifant nog niet buiten gevaar is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Arbeidsrechten-activist vast; twee spoorloos

De Chinese activist Hua Haifeng is door de politie aangehouden in verband met zijn onderzoek naar de arbeidsomstandigheden in de fabriek die ook voor Ivanka Trump produceert. Twee medestanders zijn sinds enkele dagen spoorloos.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Online platform lesbiennes onverwacht uit de lucht

Het Chinese platform voor lesbiennes Rela is sinds vorige week onbereikbaar. Gebruikers leggen een verband met een protestactie om aandacht voor homoseksualiteit te vragen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl dagelijks het belangrijkste nieuws uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars.

Lees verder