economie cultuur politiek RSS

Op ed: Europe Must Make a Realistic Commitment to the Indo-Pacific

economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: de conclusies (8)

Op donderdag 6 juni kiest Nederland 31 nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over de relatie met China, geopolitiek, het Europese project en onze open economie? Ik ontleedde de programma's van de belangrijkste partijen. In deel 8: de conclusies.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: het CDA-programma voor Europa (7)

Op donderdag 6 juni kiest Nederland 31 nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over de relatie met China, geopolitiek, het Europese project en onze open economie? De komende dagen ontleed ik de programma's van de belangrijkste partijen. In deel 7: CDA.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: het BBB-programma voor Europa (6)

Op donderdag 6 juni kiest Nederland 31 nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over de relatie met China, geopolitiek, het Europese project en onze open economie? De komende dagen ontleed ik de programma's van de belangrijkste partijen. In deel 6: BBB.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zeven vragen over Chinese scanners Douane

China en de Rotterdamse haven; het blijft een woordcombinatie die garant staat voor ophef. Hoe bezwaarlijk is het gebruik van Chinese apparatuur in onze kritieke infrastructuur in werkelijkheid? Alles wat je moet weten over het gebruik van scanners van de Chinese fabrikant Nuctech door de Nederlandse douane, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: het D66-programma voor Europa (5)

Op donderdag 6 juni kiest Nederland 31 nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over de relatie met China, geopolitiek, het Europese project en onze open economie? De komende dagen ontleed ik de programma's van de belangrijkste partijen. In deel 5: D66.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: het NSC-programma voor Europa (4)

Op donderdag 6 juni kiest Nederland 31 nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over de relatie met China, geopolitiek, het Europese project en onze open economie? De komende dagen ontleed ik de programma's van de belangrijkste partijen. In deel 4: het NSC.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: het VVD-programma voor Europa (3)

Op donderdag 6 juni kiest Nederland 31 nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over de relatie met China, geopolitiek, het Europese project en onze open economie? De komende dagen ontleed ik de programma's van de belangrijkste partijen. In deel 3: de VVD.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: het GL-PvdA-programma voor Europa (2)

Op donderdag 6 juni kiest Nederland 31 nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over de relatie met China, geopolitiek, Europa en onze open economie? De komende dagen ontleed ik de programma's van de belangrijkste partijen. In deel 2: GL-PvdA.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kieswijzer: het PVV-programma voor Europa (1)

Op donderdag 6 juni kiest Nederland 31 nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over de relatie met China, geopolitiek, Europa en onze open economie? De komende dagen ontleed ik de programma's van de belangrijkste partijen. In deel 1: de PVV.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Q&A: Eric Hendriks over bezoek Xi Jinping aan Hongarije

Zondag arriveerde de Chinese president Xi Jinping in Parijs voor een zesdaags bezoek aan Europa. Hij bezoekt naast Frankrijk ook Servië en Hongarije. Wat hebben we precies te verwachten van de ontmoeting tussen hem en premier Orbán, vraag ik in een Q&A aan Eric Hendriks, als onderzoeker verbonden aan het Danube Institute in Boedapest.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder