economie cultuur politiek RSS

Buitenlandse Zaken wint Grote China Kennis Quiz

Buitenlandse Zaken wint Grote China Kennis Quiz

Een team medewerkers van het ministerie van buitenlandse zaken heeft donderdag de eerste Grote China Kennis Quiz gewonnen. De pubquiz werd georganiseerd door netwerkorganisatie Guanxi ter gelegenheid van Chinees nieuwjaar.

Het team dat zich naar de legendarische sinoloog, diplomaat en schrijver Robert van Gulik had genoemd, wist 48 van 62 gestelde vragen goed te beantwoorden. Dat was goed voor de hoofdprijs: een boekenpakket, een fles Chinese drank en een wisselbeker.

De tweede prijs was voor het team Hong Ling Jin, bestaande uit medewerkers van NextportChina, herkenbaar aan hun rode sjaaltjes. Derde werd Lao Zhongguo Tong, een team ervaren Chinakenners met onder anderen Ardi Bouwers en Boudewijn Poldermans.

 

Organiseer uw eigen kennisquiz

In totaal waren een kleine honderd deelnemers naar Utrecht gekomen om mee te doen aan de Grote China Kennis Quiz. Guanxi is de netwerkorganisatie voor iedereen in Nederland die zich professioneel met China bezighoudt. Zij organiseert regelmatig inhoudelijke bijeenkomsten om de kennis van het zaken doen met China te vergroten.

De Grote China Kennis Quiz werd ontwikkeld en gepresenteerd door Ed Sander (ChinaTalk) en Fred Sengers (Blogaap). Zij bieden bedrijven en organisaties aan een tailormade kennisquiz over China te organiseren om op een toegankelijke en laagdrempelige manier kennis bij hun personeel en/of relaties te verbeteren.

vrijdag 12 februari 2016Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder