economie cultuur politiek RSS

Grootste Rolls Royce dealer ter wereld in Shenyang

Abu Dhabi is een record kwijt. De grootste Rolls Royce-showroom ter wereld staat voortaan in Shenyang, China. De zaterdag geopende showroom omvat maar liefst 1.200 vierkante meter voor vijf glimmende modellen.

De nieuwe showroom is onderdeel van de groeiplannen van het prestigieuze Britse automerk (eigendom van het niet zo Britse BMW). Rolls Royce Motor Cars beleefde in 2012 een verkooprecord; er werden 3.537 auto's verkocht. Het instapmodel kost (in Nederland) 346.000 euro.

In China zijn nu in totaal 16 Rolls Royce-verkooppunten. Het zal je niet verbazen dat exclusieve westerse auto's populair zijn bij de nouveau riche van China. Ook Porsche, Audi en BMW melden recordcijfers dankzij de Chinese markt.

zaterdag 13 april 2013Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder