economie cultuur politiek RSS

The Relevant Organ wint Grote China Kennis Quiz

The Relevant Organ wint Grote China Kennis Quiz

De Grote China Kennis Quiz is dinsdag gewonnen door een team met als naam The Relevant Organ. In Utrecht streden 17 teams om de eer, een prijzenpakket en de wisselbeker.

Ruim tachtig deelnemers namen dinsdagavond mee aan de pubquiz rond het thema China. The Relevant Organ wist uiteindelijk 43 van in totaal 54 vragen goed te beantwoorden. Het winnende team bestaat uit Mariska Driessen, die op de ambassade in Beijing werkt, documentairemaker Pieter Fleury, oud-correspondent Garrie van Pinksteren, correspondent Tabitha Speelman en vertaler Annelous Stiggelbout (foto).

Daarmee bleven ze Honglingjin nipt voor. Dit team, bestaande uit medewerkers van het digitale adviesbureau NextportChina, werd net als vorig jaar tweede. Titelverdedigers team Robert van Gulik, gevormd door medewerkers van het ministerie van buitenlandse zaken, deed het heel behoorlijk, maar kwam dit keer net niet in de top-3. De Grote China Kennis Quiz is een initiatief van China kennisnetwerk Guanxi en werd gepresenteerd door Ed Sander (ChinaTalk) en Fred Sengers (Blogaap).

dinsdag 7 februari 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Buitenlandse Zaken wint Grote China Kennis Quiz

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder