economie cultuur politiek RSS

Hoe een Chinese projectontwikkelaar in Leiden kwam

Hoe een Chinese projectontwikkelaar in Leiden kwam

Begin volgend jaar gaat de eerste spade de grond in voor een van de grootste bouwprojecten in Leiden: het Entreegebied van het Bio Science Park. Het project wordt gerealiseerd door de van oorsprong Chinese projectontwikkelaar Yisheng Development. Hoe kwam de keuze voor dat bedrijf tot stand en wat voor bedrijf is Yisheng?

Met hulp van het Leids Media Fonds en in samenwerking met het Leidsch Dagblad onderzocht ik de aanbesteding voor de ontwikkeling van het Entreegebied Leiden Bio Science Park. Daar kwam Yisheng als winnaar uit de bus, al had het niet het beste plan, maar wilde het de grootste vergoeding aan de universiteit betalen om het project binnen te slepen.

Hoe dat in zijn werk ging lees je in het eerste artikel in het Leidsch Dagblad. In het tweede artikel lees je wat ik te weten kwam over de achtergronden van Yisheng. 

donderdag 5 maart 2020


Gerelateerde onderwerpen:

Onderzoek innovatiepolitiek: China gaat het maken

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder