economie cultuur politiek RSS

Gastlessen Modern China voor VWO

Gastlessen Modern China voor VWO

In het schooljaar 2023-2024 is voor het vak geschiedenis China 1842-2001 eindexamenonderwerp voor het VWO. Schoolleiders en docenten opgelet: boek nu een gastles 'Modern China beter begrepen' door Chinadeskundige Fred Sengers.

Hoe kwam het keizerrijk aan zijn einde? Welke rol speelde China in de Tweede Wereldoorlog? Waarom wordt tot op de dag van vandaag in China over de Eeuw van de Vernedering gesproken? En hoe kon China uitgroeien tot de tweede economie ter wereld?

Het zijn onderwerpen die aan de orde komen tijdens de gastles Modern China beter begrepen. In een uur tijd wordt China's ontwikkeling geschetst van de ondergang van de Qing-dynastie tot een hedendaagse wereldmacht en de rol die Westerse mogendheden daarbij speelden. Daarna is er tijd voor een Q&A.

 

De gastles is primair bedoeld voor eindexamenleerlingen in het VWO, maar andere belangstellenden zijn uiteraard welkom. Fred Sengers is onafhankelijk publicist, spreker en onderzoeker op het onderwerp Modern China. Hij publiceerde onder meer over historische onderwerpen zoals de Culturele Revolutie, de Duikbootaffaire, Henk Sneevliet en het Rode Schisma. Ook schreef hij over hedendaagse geopolitieke onderwerpen als Taiwan, de Chinees-Russische relatie en de Pingpong-politiek.

Belangstelling? Neem dan contact op via dit formulier.

dinsdag 18 juli 2023Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder