economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

De media staan bol van China, maar toch is echte kennis van dat land vaak nog beperkt. Tijdens de studie- en inspiratiereis China van de 21ste Eeuw verzorgen China Tech onderzoeker Ed Sander en onafhankelijk publicist, spreker en onderzoeker Fred Sengers een programma over het hedendaagse China.

Sengers en Sander bieden je de mogelijkheid om een week lang werkelijk inzicht op te doen, nieuwe ontwikkelingen met eigen ogen te zien en het dagelijks leven in China zelf te ervaren. De reis bestaat uit een combinatie van colleges in de ochtend en excursies in de middag, overgoten met een sausje van Chinese keukens, culturele hoogtepunten en bijzondere ontmoetingen.

De reis vindt plaats van 20 tot en met 26 oktober 2024. Tijdens de reis bezoeken we drie zeer verschillende steden: het historisch en politiek belangrijke Beijing, het idyllische Hangzhou en het hypermoderne Shanghai. Ook nemen we je mee naar de theevelden van het Chinese platteland bij Hangzhou om het contrast met deze steden te ervaren.

 

De reis is bedoeld voor professionals die meer wil leren over China, gedegen en genuanceerd inzicht wil opdoen van de belangrijkste economische en (geo)politieke factoren van deze tijd en de kansen en bedreigingen die China met zich meebrengt beter wil begrijpen. Wat wij belangrijk vinden is dat deelnemers aan de reis wat ze leren kunnen plaatsen in de context van de Chinese samenleving.

Ga je mee met ons? Ervaar het China van de 21ste Eeuw zelf en begrijp China beter. Meer informatie vindt je op de site van China Tech Trip.

zaterdag 30 maart 2024Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder