economie cultuur politiek RSS

Hartelijk welkom komt ambtenaar duur te staan

En waar gaat het over op China's social media deze week? In ieder geval over een hoge ambtenaar die zich in een nachtclub in Zhengzhou liet fêteren door een bedrijf.

'Algemeen directeuren Zhang en Wang van de China Blue Chemical Group verwelkomen directeur Tian van de gemeente Xiangcheng.' Hartelijk bedoeld, maar met onwelkome gevolgen voor Tian Hongzi. Want iemand nam een foto van de welkomstboodschap die op een lichtkrant werd getoond in een drukbezochte nachtclub in de provinciehoofdstad van Hunan.

En die foto verscheen op Weibo en werd snel verder verspreid. "Fijn dat ambtenaar Tian zo laat nog aan het werk is", werd er spottend aan toegevoegd.

 

Uitdrukkelijk verzoek

Tian Hongzi is adjunct-directeur bij de afdeling Industrie en Handel van de gemeente Xiancheng. De firma China Blue Chemical ontkende iets te weten van een feestje met de ambtenaar. Maar de nachtclub liet media desgevraagd weten dat welkomstboodschappen alleen worden vertoond op 'uitdrukkelijk verzoek van de klanten'.

In China ontstaat steeds meer weerzin tegen uitbundig gedrag van ambtenaren en (de schijn van) belangenverstrengeling.

vrijdag 24 mei 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Seksschandaal leidt tot val van lokale partijbonzen
China steunt online klokkenluiden (maar sluit critici af)

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder