economie cultuur politiek RSS

Schaamte over beschadiging Egyptisch erfgoed

Schaamte over beschadiging Egyptisch erfgoed

De Chinese vice-premier Wang Yang had het nog zo gezegd: Chinese toeristen in het buitenland moeten zich geciviliseerd gedragen. Een 15-jarige Chinese jongen uit Nanjing kerfde op 6 mei zijn naam in de beroemde Luxor-tempel.

'Ding Jinhao was here'. Vier simpele woorden, achtergelaten in een 3.500 jaar oud kunstwerk in een van Egyptes beroemdste toeristische attracties. Een andere Chinese toerist in het gezelschap fotografeerde het resultaat en zette de foto's op Weibo (China's Twitterdienst).

Het leidde tot meer dan 18.000 woedende reacties, schaamte en excuses 'namens het hele Chinese volk'. "Ik veracht dit gedrag. Ik wil alleen maar sorry zeggen tegen Egypte", zegt Net Bug Jing Jing op Weibo. "Het is een schande voor ons hele ras", luidt een andere reactie.

 

Ongelukkig geformuleerd

De ouders van de jongen hebben via de staatskrant China Daily laten weten dat zij zich verontschuldigen en vragen vergiffenis voor hun zoon. In een nogal ongelukkig geformuleerde reactie zeggen ze ook dat het hen spijt dat de daad van hun zoon via het internet bekend is geworden.

Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldt dat de beschadiging niet kan worden hersteld.

UPDATE - Diverse media melden dat het Egyptische conservatoren gelukt is de schade aan het zandsteenreliëf te herstellen.

maandag 27 mei 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Vier op de tien Chinezen heeft nooit vakantie
Klaar voor 100 miljoen Chinese toeristen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder