economie cultuur politiek RSS

Investeerder wil acht Chinezenhotels in Amsterdam

Investeerder wil acht Chinezenhotels in Amsterdam

De nieuwe hotelketen King Best Hotels opent volgend jaar drie vestigingen in de regio Amsterdam. Het bedrijf is op zoek naar nog eens vijf leegstaande kantoorgebouwen die kunnen worden omgebouwd tot hotel voor Chinese toeristen en zakenreizigers.

In april opent het eerste King Best Hotel op Schiphol-Rijk, een kantorenpark tussen Schiphol en Hoofddorp. Het hotel krijgt 161 kamers en een Chinees specialiteitenrestaurant. Met de aankoop en verbouwing is een investering van 10 miljoen euro gemoeid. Er komt een pendelbus die hotelgasten naar Schiphol en het centrum van Amsterdam vervoert.

De keten heeft ook leegstaande kantoorpanden in Amsterdam-Sloterdijk en in Amsterdam-West langs de A10 gekocht die tot viersterrenhotels worden omgebouwd. In totaal wil King Best Hotels acht vestigingen in en rond Amsterdam. Daarna wordt uitgebreid naar andere Europese hoofdsteden.

 

Driemaal daags Chinees eten

Zowel Het Parool als het Noordhollands Dagblad schrijven over de plannen. Volgens Het Parool is de nieuwe hotelketen een activiteit van de Chinese investeringsmaatschappij King Best. Volgens het ND is de keten een initiatief van Wang Weyun, de eigenaar van een keten beddenwinkels uit Hong Kong.

De hotels voldoen beter aan de eisen van de Chinese markt dan bestaande hotelketens. Naast de aanwezigheid van Chineessprekend personeel, wordt driemaal daags een warm Chinees buffet aangeboden en krijgen de kamers twee losse bedden.

 

Elf Chinezenhotels in 2015

Het aantal hotels in Nederland dat zich specifiek op Chinezen richt begint op te lopen. In Amsterdam-Osdorp wordt gebouwd aan het China Center Hotel met 153 kamers. In Amstelveen zijn de contracten getekend voor een hotel met 140 kamers en 93 appartementen. En in Delft is inmiddels het Shanghai Hotel geopend met 74 kamers.

Vorig jaar bezochten 225.000 Chinezen Nederland. Het aantal buitenlandse reizen dat Chinezen ondernemen zal naar verwachting dit jaar voor het eerst de grens van 100 miljoen overschrijden.

woensdag 13 augustus 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Bouw Chinezenhotel Amsterdam begonnen
Klaar voor 100 miljoen Chinese toeristen
225.000 Chinezen bezochten Nederland

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder