economie cultuur politiek RSS

Weekers sluit belastingverdrag in China

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft in Beijing een nieuw belastingverdrag gesloten. De overeenkomst voorziet in een geautomatiseerde informatieuitwisseling tussen douane- en belastingautoriteiten. 

Het nieuwe verdrag vervangt een oude overeenkomst uit 1987, meldt Financiën. Naast eenvoudiger uitwisseling van gegevens, zijn er ook afspraken gemaakt over een halvering van de bronheffing op handel met Nederland tot 5 procent en zijn anti-misbruikregels aangescherpt.

"Daar hebben we de afgelopen paar jaar aan gewerkt, om ervoor te zorgen dat China goed zaken kan doen bij ons, en andersom", zei Weekers tegen BNR

 

Holland Promotie

Behalve het tekenen van het belastingverdrag, doet Weekers ook aan Holland Promotie. Hij sprak vrijdag op een seminar om Chinese bedrijven te wijzen op Nederland als geschikte vestigingsplaats voor (Europese) hoofdkantoren, distributiecentra en als financieel centrum in Europa. Ook brengt hij de Nederlandse agrobusiness onder de aandacht.

zaterdag 1 juni 2013



Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder