economie cultuur politiek RSS

Chinese marine oefent met Iran in Perzische Golf

Twee schepen van de Chinese marine zijn in Iran aangekomen voor een gezamenlijke oefening. Het is voor het eerst dat de marines van beide landen samen trainen.

Zaterdag zijn de Changchun en de Changzhou in de marinebasis van Bandar Abbas aangekomen. De schepen zullen samen met Iraanse schepen in de Perzische Golf vier dagen oefenen in het bestrijden van piraterij en het redden van mensen op volle zee. Ook willen beide landen het samenwerken en communiceren in de praktijk toetsen.

De oefeningen hebben plaats in een gebied waar ongeveer 40 procent van alle olie- en gastransporten ter wereld doorheen gaat. De Iraanse marine is door wapenboycots van het westen sterk afhankelijk van Russische en Chinese leveranties.

 

Atalanta

China is wel actief in de Golf van Aden. Het land doet mee aan de internationale anti-piraterijmissie Atalanta.

maandag 22 september 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Chinese marine neemt deel aan internationale oefening
Xi: 'regionale veiligheid zelf oplossen'
China wil op zee supermacht zijn

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder