economie cultuur politiek RSS

Dronken energiebaas doet het licht uit

Een barruzie heeft ertoe geleid dat duizenden huishoudens en bedrijven in de provincie Henan in het donker kwamen te zitten. De directeur van de electriciteitscentrale liet de stroom afschakelen omdat hij geen gratis drankjes meer kreeg.

Een paar kratten bier en enkele flessen sterke drank hadden de medewerkers van het lokale electriciteitsbedrijf al achter de kiezen, toen de eigenaar van een bar in Zhaoge vond dat het genoeg was geweest met gratis drankjes. De boze werknemers sloegen eerst de bar kort en klein en dreigden de kroegbaas voor de 'wraak van de electrische tijger'.

Getuigen hoorden daarna de directeur van de electriciteitsbedrijf, die zich onder de groep drinkebroers bevond, telefoneren met de controlekamer van de centrale. Een paar minuten later ging het licht uit.

 

Sorry

Niet alleen in de bar, maar in de hele stad. En dat zes uur lang. De directeur had namelijk de hele centrale laten stilleggen, meldt persbureau Xinhua dinsdag.

De electriciteitsmaatschappij van Hebi, waartoe Zhaoge behoort, heeft zijn klanten excuses aangeboden. De directeur van de centrale is ontslagen; tegen de medewerkers die met hem op kroegentocht waren en de operator van de controlekamer zijn disciplinaire maatregelen genomen.

woensdag 12 november 2014


Gerelateerde onderwerpen:

China koopt deel van Italiaanse stroom- en gasnetwerk

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder