economie cultuur politiek RSS

India heeft in 2028 meer inwoners dan China

Volgens cijfers van de Verenigde Naties zullen zowel China als india in 2028 1,45 miljard inwoners hebben. Daarna daalt het inwonertal van China, terwijl dat van India doorgroeit.

Als gevolg van de eenkindpolitiek groeit de Chinese bevolking veel minder snel dan die van India. Over vijftien jaar zal India het Middenrijk qua inwoneraantal voorbijstreven. Volgens de prognose van de VN zal de bevolking van China na 2030 krimpen.

De totale wereldbevolking zal van 7,2 miljard mensen nu uitgroeien tot 9,6 miljard aardbewoners in 2050. De bevolking van ontwikkelde landen zal min of meer gelijk blijven, terwijl de bevolkingsomvang van de 49 minst ontwikkelde landen zal verdubbelen tot 1,8 miljard mensen in 2050, verwacht de VN. Nigeria is een van de snelst groeiende landen ter wereld en kan bij ongewijzigd beleid eind deze eeuw als derde land ter wereld ook een miljard inwoners hebben.

zaterdag 15 juni 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Chinese groei doet voedselprijzen in de wereld stijgen
China dringt extreme armoede terug

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder