economie cultuur politiek RSS

In China zijn nu 648 miljoen mensen online

Het aantal Chinezen met een internetaansluiting bedraagt 648 miljoen per 31 december 2014. Chinese internetgebruikers geven steeds meer geld online uit.

In het laatste half jaar van 2014 zijn er in China 16 miljoen internetaansluitingen bijgekomen. Het aantal internetgebruikers bedraagt nu 648 miljoen, aldus het China Internet Informatiecentrum.

Volgens het centrum is de interneteconomie nu goed is voor 7 procent van het bruto nationaal product. In 2013 was dat nog 3,3 procent. Chinese internetgebruikers zagen hun onlinebestedingen groeien met 55,6 procent tot 331 miljard yuan (ongeveer 40 miljard euro) in de eerste tien maanden van 2014.

zondag 25 januari 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Chinese internetgigant neemt aandeel in Uber
i-Xi wil van China een grote internetmacht maken
Chinese internet uren in de war; mogelijk hackaanval

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder