economie cultuur politiek RSS

Gewonden bij onaangekondigde sloop ziekenhuis

Personeel en patiënten van een ziekenhuis in Zhengzhou moesten donderdag rennen voor hun leven toen slopers onverwacht een deel van het hospitaal begonnen af te breken. De lokale overheid besloot de slopersbal in te zetten omdat onderhandelingen met het ziekenhuis op niets waren uitgelopen.

Het bestuur van de stad Zhengzhou heeft opdracht gegeven om een zijvleugel van het lokale ziekenhuis tegen de grond te gooien. Daarbij is ook het mortuarium gesloopt, waardoor zes lichamen van overleden patiënten onder het puin zijn bedolven. Een onbekend aantal ziekenhuismedewerkers die patiëntengegevens en apparatuur probeerden te redden is gewond geraakt, meldt staatspersbureau Xinhua.

Het stadsbestuur wil een nieuwe weg aanleggen, maar een deel van het ziekenhuis maakt dat onmogelijk. Er was wel onderhandeld over de sloop door het ziekenhuis zelf, maar de partijen konden het niet eens worden over de verdeling van de kosten.

 

Overvallen

Volgens een verklaring op de website van het stadsdeel Huiji hebben de slopers zich er tevoren van vergewist dat de vleugel leeg was en is er niemand gewond geraakt toen de bulldozers hun werk deden.

Een woordvoerder van het ziekenhuis ontkent dat ten stelligste en zegt dat zijn medewerkers totaal zijn overvallen door de sloopactiviteiten. De ziekenhuisdirectie zegt dat er 20 miljoen yuan (drie miljoen euro) schade is aangebracht aan het gebouw en medische apparatuur.

UPDATE - De stadsdeelbestuurder die opdracht heeft gegeven voor de sloop van de ziekenhuisvleugel is maandag ontslagen. De politie in Zhengzhou heeft bovendien de bestuurder aangehouden van de bulldozer die bij de onaangekondigde sloop is ingezet.

vrijdag 8 januari 2016


Gerelateerde onderwerpen:

Ziekenhuispersoneel staakt na aanval op dokter
Opnieuw dreigt sloop kerk in Zhejiang
Brand was vuil spel projectontwikkelaar en ambtenaar

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder