economie cultuur politiek RSS

Schietpartij na meningsverschil tussen politiekorpsen

Schietpartij na meningsverschil tussen politiekorpsen

Een meningsverschil tussen twee verschillende politiekorpsen is zo uit de hand gelopen, dat agenten hun wapens tegen elkaar gebruikten. De ruzie ontstond nadat agenten uit Xingping in Chongqing actief waren.

De ruzie ontstond op oudejaarsavond laat toen agenten uit Xingping naar het ruim 500 kilometer verderop gelegen Chongqing waren gekomen. Daar namen zij zwaar materieel voor de mijnbouw in beslag, meldt Chongqing Ochtendnieuws dinsdag.

Blijkbaar wisten de collega's van Chongqing daar niets van, want zij reageerden op een melding dat de voertuigen werden gestolen. Toen de agenten de voertuigen aanhielden, ontstond ruzie. Ooggetuigen melden dat de gemoederen zo hoog opliepen dat enkele agenten hun wapen trokken. Daarbij werd tenminste drie keer een waarschuwingsschot in de lucht gelost. Op sociale media circuleren foto's van het incident. Beide politiekorpsen stellen een onderzoek in naar de gebeurtenissen.

dinsdag 3 januari 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Doodstraf voor oud-politiechef die maƮtresse doodde
Omstander gedood door waarschuwingsschot
Politie op zwijnenjacht; voorbijgangster geraakt

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder