economie cultuur politiek RSS

Negen doden na explosie in woonhuis

Negen doden na explosie in woonhuis

Bij een ontploffing in een woonhuis in Fushan in Noord-China zijn zaterdagavond negen bewoners om het leven gekomen. Lokale autoriteiten vermoeden dat in de woing illegaal explosieven lagen opgeslagen.

De explosie had plaats omstreeks half elf zaterdagavond. In het woonhuis waren op dat moment tien personen aanwezig. Reddingswerkers troffen een zwaargewonde en negen dodelijke slachtoffers onder het puin aan. In naburige huizen raakten nog eens zes personen lichtgewond door rondvliegend glas en puin.

Op foto's op sociale media is goed te zien hoe krachtig de ontploffing moet zijn geweest. Het dak van de woning is grotendeels weggeblazen, muren zijn ontzet en deels ingestort, geen raam zit meer in de sponningen.

 

Illegale mijnbouw

Onbekend is waarom de bewoners explosieven in hun woning hadden opgeslagen. Fushan ligt in de provincie Shanxi, net ten zuiden van de hoofdstad Beijing. De provincie is rijk aan grondstoffen, zoals steenkool en bauxiet. Mogelijk beschikten de bewoners over explosieven omdat zij illegale mijnbouw bedreven.

In oktober vorig jaar kwamen 14 personen om het leven bij een krachtige explosie in Xinmin. Middenin een woonwijk was een illegale explosievenfabriek gevestigd.

zondag 2 april 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Wooncomplex stort in; zeker vier doden
Explosie vaagt woonhuizen weg: 14 doden
Opnieuw explosie Liucheng

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder