economie cultuur politiek RSS

Blogaap Live: Pandadiplomatie

Blogaap Live: Pandadiplomatie

Op woensdag 12 april krijgt Ouwehands Dierenpark eindelijk zijn zo innig gewenste pandapaar. Naar aanleiding van hun komst organiseert de Radboud Universiteit in Nijmegen de maandag ervoor een lezing over panda's als diplomatiek smeermiddel.

Nog een paar nachtjes slapen en dan worden Wu Wen en Xing Ya in Chengdu in een krat gestopt om uren later wakker te worden aan de andere kant van de wereld. Daarmee hoort Nederland tot de paar landen waar panda's in gevangenschap zijn te bewonderen. Premier Mark Rutte heeft zich persoonlijk ingezet voor de komst van het pandakoppel naar Nederland.

Maar hoe bepaalt China welke landen wel en niet panda's krijgen uitgeleend? En wat heeft dit met economie te maken? Over pandadiplomatie geeft Fred Sengers maandag 10 april een lezing in Nijmegen. In 45 minuten hoor je alles wat je altijd al wilde weten over deze knuffelberen. Panda's voor dummies.

 

Panda's als diplomatiek smeermiddel

maandag 10 april, 12.45 uur

Cultuurcafé Radboud Universiteit Nijmegen

deelname gratis

dinsdag 4 april 2017



Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder