economie cultuur politiek RSS

Peking Universiteit opent campus in Oxford

Peking Universiteit opent campus in Oxford

Een van de beste universiteiten van China begint een eigen opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Hier kunnen Chinese en Europese studenten alles leren over zaken doen in China.

De Britse campus gaat een tweejarige opleiding aanbieden gericht op kennis van de Chinese economie, financiële markt en het management van grote bedrijven. Deelnemers studeren een jaar in Oxford en vervolgen hun opleiding in de Peking Universiteit HSBC Business School in Shenzhen. Daar zullen zij ook gastcolleges van bekende Chinese ondernemers krijgen.

De Universiteit van Beijing pompt miljoenen in het project. Alleen al de aanschafkosten van Foxcombe Hall, een 19de eeuws landgoed net buiten Oxford (artists impression), bedragen 8,8 miljoen pond (10,3 miljoen euro). Onbekend is hoeveel studenten op de Peking Universiteit HSBC Business School Oxford worden verwacht of hoeveel het collegegeld zal bedragen. De opleiding start in het najaar van 2018.

 

Eerste campus buiten China

Peking Universiteit -die de oude naam van de Chinese hoofdstad Beijing voert- behoort tot de zogeheten C9, de negen beste universiteiten van China. Peking Universiteit staat 29ste op een internationale lijst van beste universiteiten ter wereld.

De Chinese overheid heeft de topuniversiteiten extra fondsen ter beschikking gesteld om hun onderzoek, onderwijs en internationale profiel te verbeteren. De afgelopen jaren hebben buitenlandse universiteiten eigen campussen in China geopend of zoeken samenwerking met Chinese onderwijsinstellingen. Het is echter voor het eerst dat een Chinese universiteit een eigen opleiding in het buitenland gaat aanbieden.

donderdag 6 april 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Chinese universiteiten stijgen internationaal in aanzien
Universiteiten moeten ideologische begeleiding bieden
Minister wil westerse waarden uit onderwijs verbannen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder