economie cultuur politiek RSS

Apparaat tegen luidruchtige buren is een hit in China

Apparaat tegen luidruchtige buren is een hit in China

Apparaten om lawaaierige buren van repliek te dienen vallen niet aan te slepen. Sommige fabrikanten zijn van verkoop overgegaan op verhuur om aan de vraag te kunnen voldoen.

Veel Chinese stadsbewoners wonen dicht op elkaar in grote flats, die niet altijd van goede kwaliteit zijn. Geluidsoverlast is een bekend probleem. En soms is die zo hardnekkig dat de buren er samen niet meer uitkomen.

Verschillende Chinese electronicafabrikanten bieden een oplossing: gewoon terugbonken. Zij leveren apparaten die tegen een wand of plafond moeten worden geplaatst, waarna het apparaat regelmatig op het oppervlakte bonkt. De goedkoopste modellen die op internetmarktplaats Taobao worden aangeboden kosten slechts iets meer dan 100 yuan (15 euro). Duurdere modellen die met een app op afstand worden bediend kosten een paar honderd yuan.

 

Grote vraag

Volgens de krant Beijing Morning Post is de vraag naar de apparaten zo groot, dat de leveranciers het niet bij kunnen benen. Een van hen is daarom gestopt met de verkoop en overgegaan op verhuur. "Als je vrede sluit met de buren kun je hem terugbrengen. Wij rekenen per dag", aldus de leverancier.

donderdag 13 april 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Arrestatie na moord op 19 buren

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder