economie cultuur politiek RSS

Schuldeiser snijdt arm van kind af

Schuldeiser snijdt arm van kind af

Doktoren in Guangzhou zijn er in geslaagd een arm van een zevenjarig jongetje opnieuw aan te zetten. Eerder op de dag was die afgesneden door een schuldeiser van de familie.

Op woensdagochtend werden het kind en zijn moeder aangevallen op weg naar school. De aanvaller spoot de moeder een chemische stof in de ogen. Toen duwde hij het jongetje tegen de grond en sneed zijn rechterarm af.

Na een zes uur durende klopjacht wist de politie de 41-jarige dader te achterhalen. Die droeg de arm nog steeds bij zich. Artsen van het Guangdong Volkshospitaal nummer 2 slaagden er in na een negen uur durende operatie het lichaamsdeel weer aan te zetten. Het jongetje is inmiddels bij kennis en buiten levensgevaar.

 

Ruzie over geld

Naast de dader arresteerde de politie een tweede betrokke van 38 jaar oud die wordt verdacht van medeplichtigheid. De twee hadden een langdurig financieel geschil met de vader van het jongetje over een lening.

donderdag 18 mei 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Rechtbank buigt zich over ruzie miljardenerfenis
Vader doodt gokverslaafde zoon
Bionische prothese voor jongen met uitgestoken ogen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder