economie cultuur politiek RSS

22 doden na brandstichting in woningcomplex

22 doden na brandstichting in woningcomplex

Bij een brand in de Chinese stad Changshu zijn zondagochtend vroeg tenminste 22 doden gevallen. Een persoon is aangehouden op verdenking van brandstichting.

De brand brak uit rond half vijf zondagochtend in een complex woningen in Changsu, ten noordwesten van Shanghai. De bewoners, medewerkers van een restaurant, werden in hun slaap door het vuur verrast. Drie personen zijn in het ziekenhuis opgenomen met brandwonden en rookvergiftiging.

Voorlopig onderzoek wijst uit dat de brand waarschijnlijk is aangestoken. De politie heeft sporen van benzine bij de brandhaard aangetroffen. Ook is geconstateerd dat uitgangen waren afgegrendeld. Lokale autoriteiten hebben in de loop van de middag de aanhouding van een verdachte gemeld. Nog onbekend is wat het motief van de brandstichting zou zijn. 

zondag 16 juli 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Tien doden bij brand in hotel Nanchang
Brand in massagesalon; zeker 18 doden
Demonstranten steken burgemeester in brand

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder