economie cultuur politiek RSS

Politie grijpt veelpleger in onderbroek

Politie grijpt veelpleger in onderbroek

De Chinese politie heeft maandag in Jiaxing een notoire inbreker op heterdaad betrapt. De man maakte er een gewoonte van in zijn onderbroek in hotelkamers naar binnen te klimmen.

De inbreker is al anderhalfhalf jaar actief in de oostelijke provincie Zhejiang, waar hij op strooptocht was naar contant geld. Zijn eerste inbraak was in mei 2016, toen hij 13.000 yuan (1.900 euro) wegnam uit een luxueus hotel. Zijn modus operandi was simpel: hij klom langs de buitenmuur naar hogere etages waar ramen openstonden en ging buitenom van kamer naar kamer, om vervolgens via de nooduitgang te vertrekken.

Maar er was nog een opvallender overeenkomst: beelden van bewakingscamera's toonden steeds dezelfde dader, met een baseballcap en een gezichtsmasker om zijn gezicht te bedekken. Verder droeg hij alleen een onderbroek, om op deze manier herkenning aan de hand van zijn kleding te voorkomen.

 

Op de uitkijk

Politiekorpsen in Zhejiang waren gewaarschuwd dit weekend naar hem uit te kijken. Chinezen zijn begonnen aan de gouden week, een vakantieperiode vanwege National Day, als op 1 oktober de oprichting van de Volksrepubliek wordt herdacht.

Agenten op de uitkijk bij een toeristenhotel bij het Nanbei-meer zagen rond half twee 's nachts een man naar een hotel lopen. Toen hij anderhalf uur later weer wilde vertrekken werd hij met 20.000 yuan op zak aangehouden (3.000 euro), meldt South China Morning Post. Het geld bleek gestolen in een kamer op de tweede etage.

 

Bekentenis

De man heeft alle diefstallen bekend waarvan hij wordt verdacht. Als motief gaf hij verhoorders op dat hij ernstig ziek is, maar voordat hij sterft een schuld van 380.000 yuan (57.000 euro) wil aflossen.

dinsdag 3 oktober 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Dronken man steelt renpaard om thuis te komen
Inbrekersbende legt corruptie bloot
Moderne overvaller brengt pinapparaat mee

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder