economie cultuur politiek RSS

Blogaap Live: Grote China Kennis Quiz 2018

Blogaap Live: Grote China Kennis Quiz 2018

Om het Chinees Nieuwjaar te vieren wordt op dinsdag 13 februari voor het derde achtereenvolgende jaar De Grote China Kennis Quiz gespeeld. De China-pubkwis is een initiatief van het kennisnetwerk Guanxi en wordt gepresenteerd door Ed Sander en Fred Sengers.

Welke belangrijke innovatie bedacht de op 111-jarige leeftijd overleden Zhou Youguang? Welk soort fruit is tegenwoordig taboe op het Chinese internet? Het zijn zo maar twee vragen uit De Grote China Kennis Quiz van afgelopen jaar. Ruim honderd deelnemers kruisten toen de degens. Het team met de naam The Relevant Organ, bestaande uit Mariska Driessen, die op de ambassade in Beijing werkt, documentairemaker Pieter Fleury, oud-correspondent Garrie van Pinksteren, correspondent Tabitha Speelman en vertaler Annelous Stiggelbout (foto) won en mocht zich een jaar lang de grootste Chinakenners van het land noemen.

Dit jaar kunnen kenners van China opnieuw met elkaar strijden om de wisselbeker. Op dinsdagavond 13 februari wordt in herensociëteit Mammoni in Utrecht (vrouwen zijn ook welkom) de kwis gehouden. Deelnemen kan als team van vier of vijf personen, maar ook individuen kunnen inschrijven; zij worden in teams ingedeeld. De kwis wordt gemaakt en gepresenteerd door Ed Sander (China Talk) en Fred Sengers (Blogaap).

 

Inschrijven kan op de site van Guanxi.

zondag 17 december 2017


Gerelateerde onderwerpen:

The Relevant Organ wint Grote China Kennis Quiz

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder