economie cultuur politiek RSS

Blogaap Live: Het China van de 21ste Eeuw

Blogaap Live: Het China van de 21ste Eeuw

Op donderdag 1 en maandag 5 februari geeft Blogaap lezingen in Noordwijkerhout en Noordwijk. Deze bijeenkomsten zijn gratis bij te wonen voor iedereen die meer over het contemporaine China wil weten.

China heeft de afgelopen 40 jaar een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt. Het land is tegenwoordig de tweede economie ter wereld en speelt een steeds prominentere rol op het wereldtoneel. Tientallen miljoenen Chinese toeristen reizen voor het eerst over de wereld. Of we het nu willen of niet, we krijgen allemaal met de opkomst van China te maken. Toch is de kennis van dit fascinerende land bij velen nog beperkt.

Chinadeskundige Fred Sengers geeft in zijn lezing een inzichtvolle introductie over het moderne China en schetst de gevolgen die China's razendsnelle opkomst heeft voor zijn inwoners zelf, maar ook voor de rest van de wereld.

Sengers gaf deze lezing in november voor Bibliotheek Bollenstreek vestiging Lisse. Op basis van de reacties heeft Bibliotheek Bollenstreek gevraagd de lezing in februari nog twee keer te geven.

 

Donderdag 1 februari, 10.30 uur, Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2, Noordwijkerhout. Toegang gratis.

 

Maandag 5 februari, 10.30 uur, Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijk, Akkerwinde 1A, Noordwijk. Toegang gratis.

maandag 29 januari 2018Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder