economie cultuur politiek RSS

The Relevant Organ wint voor tweede keer China-quiz

The Relevant Organ wint voor tweede keer China-quiz

Het team The Relevant Organ heeft dinsdag met succes zijn titel verdedigd in de Grote China Kennis Quiz. De spelers wisten de winnaar van twee jaar geleden, een team medewerkers van buitenlandse zaken, net achter zich te houden.

Sociëteit Mammoni in Utrecht puilde uit zijn voegen; met twintig teams was de GCKQ2018 strak uitverkocht. Deelnemers beten hun tanden stuk op uiteenlopende vragen als: Welke Chinese stad is de afgelopen twintig jaar het snelst gegroeid (antwoord Shenzhen, met 6.040 procent) of welk van de 14 buurlanden van China heeft drie i's in zijn naam (Kirgizië).

Het team bestaande uit Annemarie Montulet (KNAW), documentairemaker Pieter Fleury, oud- en binnenkort nieuwe correspondent Garrie van Pinxteren, journaliste Tabitha Speelman en vertaler Annelous Stiggelbout trok aan het langste eind (foto). Zij behaalden maar liefst 84 procent van het maximaal aantal punten. Zij behouden de wisselbeker voor een jaar en kregen ieder een driegangendiner bij restaurant Umami in Den Haag aangeboden.

 

Runners up

Team Robert van Gulik, gevormd door medewerkers van het ministerie van buitenlandse zaken, eindigde op een meer dan eervolle tweede plek. Zij gingen met het kookboek Maancake & Jasmijn onder de arm weer richting Den Haag. Team TMA van sinologe Sanne Alberts en haar studenten werd derde.

De Grote China Kennis Quiz is een initiatief van China kennisnetwerk Guanxi en werd gepresenteerd door Ed Sander (ChinaTalk) en Fred Sengers (Blogaap).

 

Foto: Tess Kamphorst

woensdag 14 februari 2018


Gerelateerde onderwerpen:

The Relevant Organ wint Grote China Kennis Quiz
Buitenlandse Zaken wint Grote China Kennis Quiz

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder