economie cultuur politiek RSS

Blogaap Live: debat Amerika vs China

Blogaap Live: debat Amerika vs China

Het Vlaamse magazine MO* organiseert op donderdag 24 januari in Brussel een lezing van de Britse auteur Jude Woodward. Aansluitend zal zij in debat gaan met professor David Criekemans en Fred Sengers.

China wordt steeds mondiger en agressiever. Het streeft economische en territoriale expansie na en de VS zijn de enige macht die niet aarzelt om daar tegen in te gaan. Zo luidt, kort samengevat, het verhaal dat we elke dag horen en lezen in de media. Maar klopt het ook?

In haar boek Amerika tegen China. De nieuwe Koude Oorlog? schetst historicus en China-deskundige Jude Woodward een ander perspectief. Ze gaat uit van de krijtlijnen die Obama uitzette en die zijn opvolger Trump heeft overgenomen: Washington moet en zal de onbetwiste leider van Azië en de rest van de wereld blijven en de opkomst van China tegengaan.

 

Lezing en debat

Woodward brengt een boeiend relaas over ideologie, media, diplomatie en wapens, maar ook over de bondgenootschappen van gisteren en van morgen, en over de rol van Rusland, India, Japan en Australië.

Haar keynote-lezing zal heel wat stof tot debat opleveren. De Nederlandse China-deskundige Fred Sengers en de Belgische professor internationale politiek David Criekemans geven hun reactie op de stellingen van Woodward. Een must voor iedereen die de huidige spanningen in de wereld beter wil begrijpen!

 

MO*Lezing Jude Woodward: Amerika vs China; een nieuwe koude oorlog?

donderdag 24 januari, vanaf 19.30 uur

Vlaams-Nederlands huis deBuren, Brussel

Meer info en tickets op de site van MO* Mondiaal Nieuws.

dinsdag 1 januari 2019


Gerelateerde onderwerpen:

Q&A: Jude Woodward over een nieuwe koude oorlog
VS voeren druk op China op met sancties Tibet
Vijf vragen over arrestatie Huawei-topvrouw

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder