economie cultuur politiek RSS

Team Buitenlandse Zaken wint China-kenniskwis

Team Buitenlandse Zaken wint  China-kenniskwis

Een team bestaande uit medewerkers van het ministerie van buitenlandse zaken heeft dinsdag de Grote China Kennis Quiz 2019 gewonnen. Zij bleven nipt de winnaars van vorig jaar voor, een team met de naam The Relevant Organ.

Een kleine honderd deelnemers streden dinsdagavond in Sociëteit Mammoni in Utrecht om de wisselbeker en het prijzenpakket, maar vooral om de eer. Deelnemers moesten uiteenlopende vragen beantwoorden, zoals: hoeveel scholen in Nederland bieden Chinees aan als examenvak (15) en hoe vaak bezocht Kim Jong-un de Volksrepubliek (vier keer) en met welk land deelt China de kortste landgrens (Afghanistan)?

Het team Waijiao BuZa (diplomaten BuZa) bestaande uit Peter Potman, Remy Cristini, Pieter van Sloten, Stijn Wijker en Joost van Deutekom behaalde 45 van de 57 punten (79 procent score), genoeg voor de overwinning. Zij behouden de wisselbeker voor een jaar en kregen ieder een driegangendiner bij restaurant Umami in Den Haag aangeboden. Daarmee gaat de 'cup met de grote oren' weer terug naar Den Haag; een team Chinaspecialisten van het ministerie won in 2016 de eerste editie van de Grote China Kennis Quiz.

 

Close finish

Het team The Relevant Organ, dat de afgelopen twee jaar aan het langste eind trok, eindigde op een meer dan eervolle tweede plaats (43 punten). Zij kregen als prijs een boek over Xi Jinping overhandigd. Het team met de toepasselijke naam Peppa Pig -het jaar van het varken staat op het punt van beginnen- eindigde als derde (39 punten) met als prijs bioscoopkaartjes voor het filmfestival CinemAsia.

De Grote China Kennis Quiz is een initiatief van China kennisnetwerk Guanxi en werd gepresenteerd door Ed Sander (ChinaTalk) en Fred Sengers (Blogaap).

 

Fotocredit: Kin Wah Yim

woensdag 30 januari 2019


Gerelateerde onderwerpen:

The Relevant Organ wint voor tweede keer China-quiz

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder