economie cultuur politiek RSS

Blogaap Live: Chinastrategie

Blogaap Live: Chinastrategie

Komende week presenteert het kabinet zijn langverwachte Chinastrategie. Fred Sengers spreekt donderdag in Tilburg over nieuwe kansen en uitdagingen in de relatie met China.

China is voor de EU een belangrijkste handelspartner. Een goede relatie tussen de EU en China is daarom van groot belang. Echter vragen nieuwe ontwikkelingen en onzekerheden inzicht in de drijfveren en uitgangspunten van deze supermacht. Succesvol ondernemen in China vereist aanpassing, inlevingsvermogen, een goede voorbereiding en kennis van het land, de cultuur en het economische en politieke klimaat.

Op donderdag 16 mei 2019 organiseert De BIZ in samenwerking met BOM – Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Gemeente Tilburg en GVT Group of Logistics de bijeenkomst ‘Zakendoen met China’. Vanuit verschillende invalshoeken worden de actuele onderwerpen belicht. Denk hierbij aan; handelsbeleid, productie voor de Chinese markt, veiligheidsrisico’s en politieke kentering. 

Fred Sengers gaat met zijn lezing hier uitgebreid op in. Daarna word je uitgenodigd om samen met een deskundig panel verder van gedachten te wisselen, vragen te stellen en ervaringen, kennis en kunde te delen.

Meer info en inschrijven kan op de site van De BIZ. Ook een werkbezoek aan de Railport Brabant, waar dagelijks Chinese goederentreinen aankomen en vertrekken behoort tot het programma.

zondag 12 mei 2019


Gerelateerde onderwerpen:

Blogaap vlogt: de Nieuwe Zijderoute

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder