economie cultuur politiek RSS

Guangzhou Evergrande pakt kampioenstitel terug

Guangzhou Evergrande pakt kampioenstitel terug

Dankzij een 3-0 overwinning op de laatste speeldag is Guangzhou Evergrande kampioen van de Chinese Super League geworden. Daarmee is de landstitel weer terug bij de ploeg die het Chinese voetbal lange tijd domineerde.

De Chinese competitie was spannender dan de afgelopen jaren. Pas op de laatste speeldag viel bovenin de beslissing. Guangzhou Evergrande van trainer Fabio Cannavaro maakte thuis tegen Shanghai Shenhua geen fouten en bleef daardoor Beijing Guoan met twee punten voor. De ploeg uit de Chinese hoofdstad behaalde thuis een benauwde 3-2 overwinning op Shandong Luneng met de winnende goal vlak voor het eindsignaal. Guangzhou en Beijing plaatsen zich direct voor de Aziatische Champions League.

De derde plek was voor Shanghai SIPG, de kampioen van vorig jaar. Op de slotdag haalden ze nog een keer uit tegen het al gedegradeerde FC Shenzhen: 6-0. Oud-Twentespeler Marko Arnautovic scoorde vier maal. Shanghai gaat ook Azië in: de derde plek in China's hoogste klasse geeft recht op een ticket voor het kwalificatietoernooi van de Aziatische Champions League. Naast Shenzhen degradeerde ook Beijing Renhe. Hun plaats in de hoogste divisie zal volgend jaar worden ingenomen door Qingdao Huanghai en Shijiazhuang die promoveren uit de Jia League.

 

Zegereeks

Guangzhou Evergrande domineerde jarenlang het Chinese voetbal met zeven opeenvolgende landskampioenschappen in de periode 2011-2017. Maar vorig jaar kwam aan die indrukwekkende reeks een eind met de titel voor Shanghai SIPG. Na een seizoen keert het landskampioenschap nu dus weer terug in de Zuidchinese stad.

maandag 2 december 2019


Gerelateerde onderwerpen:

Blogaap vlogt: Chinees voetbal
Chinese voetbal in twintig jaar naar de top
Shanghai SIPG stoot Guangzhou van de troon

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder