economie cultuur politiek RSS

Pubquiz op afstand brengt China-professionals bijeen

Pubquiz op afstand brengt China-professionals bijeen

Enkele tientallen deelnemers speelden donderdagavond individueel of als team de eerste Online China Pubquiz. De reacties waren enthousiast.

Bij elkaar komen voor inhoudelijke en netwerk-bijeenkomsten is door de Corona-crisis sinds maart niet mogelijk. Maar de behoefte om samen met vakgenoten iets inhoudelijks en gezelligs te doen is er niet minder om. Daarom organiseerden Ed Sander (ChinaTalk) en Fred Sengers (Blogaap) donderdag de Online China Pubquiz. Naar het voorbeeld van de Grote China Kennis Quiz die zij al vijf jaar rond Chinees Nieuwjaar samen met kennisnetwerk Guanxi organiseren; maar dan op afstand.

Zo’n veertig bezoekers speelden die avond de Online China Pubquiz door een live-stream op YouTube te volgen en pijnigden hun hersenen met 60 vragen in 6 ronden met de thema’s Film en Muziek, Algemene Kennis, Geschiedenis, Actualiteit, Chinternet en Corona.

 

Een paar reacties van de spelers:

“Dank nogmaals voor het verzorgen van een fijne online pub quiz waarin de tijdelijk onzichtbare China community weer even voelbaar werd.”

“Was geslaagd. Zeer van genoten, zeker ook van de muziek.”

“Inderdaad een erg leuke avond gehad!”

“Team Rationalisten aka NAHSSers aka Vincent’s Angels heeft 43 punten behaald. Superleuke avond, hopelijk 2021 weer!”

“Super leuk en dank jullie wel!!!! Proost!”

“Jullie beiden bedankt. Ik vond het erg leuk. En moeilijk. Ik had maar 18 punten ongeveer. Maar ik wist dit keer wél de naam van het vliegdekschip.”

“Beste Fred en Ed, dank jullie wel! We hebben weer een hele leuke avond gehad. Het team Relevant Organ had dit keer 54 van de 62 punten gehaald. Eerste 3-4 rondes gingen goed. We hadden moeite met zo’n tech vraag, en die vermeende misdaad. De wisselbeker houden we nog maar even ;-)”

“Hartelijk dank voor het organiseren van de China online pubquiz! Heel leuk om mee te doen; een mooie afwisseling van moeilijke en makkelijke vragen. Ons team ‘Manny Miqi’ heeft 43 punten gescoord.”

“Ons team, noem ons het CCC Team hebben een score gehaald van 45 punten. Best tevreden. Was vooral heel leuk.”

 

Heb je de quiz gemist maar ben je benieuwd naar de vragen? Of wil je ‘m zelf een keertje echt spelen, alleen of met/tegen andere Chinakenners? Dan kun je hieronder de gehele live-stream nog eens terugkijken (de kwis begint na minuut 10).

vrijdag 29 mei 2020


Gerelateerde onderwerpen:

The Relevant Organ slaat weer toe in GCKQ

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder