economie cultuur politiek RSS

Met Ed en Fred op studiereis naar China

Met Ed en Fred op studiereis naar China

De media staan de laatste tijd bol van China, maar toch is echte kennis van dat land vaak nog beperkt. ChinaTechTrip biedt organisaties de mogelijkheid om werkelijk inzicht op te doen, nieuwe ontwikkelingen met eigen ogen te zien en het dagelijks leven in China zelf te ervaren.

De afgelopen jaren deelde ik regelmatig het podium met Ed Sander (ChinaTalk) op inhoudelijke bijeenkomsten en natuurlijk ook als presentatoren van de Grote China Kennis Quiz. De afgelopen jaren is Ed zich toe gaan leggen op het ontwikkelen en begeleiden van studiereizen voor groepen professionals op de gebieden online, digitale technologie en new retail in China. Die reizen worden door deelnemers hoog gewaardeerd en dat is geen wonder, want Ed behoort op deze onderwerpen tot de besten in zijn vak.

De laatste tijd heeft Ed gemerkt dat er bij deelnemers ook veel vragen leven over de Chinese economie, politiek en geopolitieke invloeden. Daarom hebben we besloten de handen ineen te slaan. Organisaties die dat wensen krijgen zo een breder pakket aangeboden, waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan digitale ecosystemen, (crossborder) e-commerce, superapps, New Retail, mobiel betalen, maar ook aan import/export, investeringen en internationale productieketens in het licht van de Chinese en mondiale situatie.

 

College

Tijdens een reis die een week duurt en langs drie verschillende steden voert, geven Ed en ik iedere ochtend college, waarin we een gedegen theoretische bodem leggen in de context van de Chinese cultuur, ontwikkeling van het land en economie, om de diverse locaties die we in de middagen bezoeken beter te kunnen begrijpen. Tijdens de reis dompelen we ons zoveel mogelijk onder in het échte Chinese leven.

De reis is bedoeld voor organisaties die het belangrijk vinden dat hun management, medewerkers, klanten of leden een gedegen inzicht te krijgen in een van de belangrijkste economische factoren van deze tijd en kansen en bedreigingen die China met zich meebrengt beter willen begrijpen. Desgewenst kan de opdrachtgever focuspunten aangeven, zodat we een boeiend programma op maat kunnen samenstellen.

 

Meer weten?

ChinaTechTrip verzorgt de praktische organisatie voor deze geheel verzorgde landenreis voor groepen van 10 tot 20 personen. Ed en ik zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma en begeleiding. Alles zit bij de reis inbegrepen, met uitzondering van de retourvluchten.

Werk jij bij een organisatie voor wie deze studiereis superrelevant is? Wil jij jouw medewerkers, klanten of leden een beter begrip van China bieden? Stuur mij dan een bericht via de contactpagina, dan nemen we contact met je op.

dinsdag 13 juni 2023Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder