economie cultuur politiek RSS

Samenwerking James Bond met Chinezen

De bekende Britse filmstudio Pinewood Shepperton bundelt de krachten met het Chinese Seven Stars. Pinewood is de lokatie waar onder meer blockbusterfilms als James Bond worden opgenomen. 

Pinewood heeft al eigen studio's in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, de Dominicaanse Republiek en Maleisië. Het zoekt nu samenwerking met de Chinese mediagroep Seven Stars. Samen investeren ze in een joint venture een miljoen dollar voor het onderzoeken van co-producties.

Seven Stars is de investeringsmaatschappij van de Sun Redrock Group. Dit bedrijf is eigendom van Bruno Wu, ook wel de Rupert Murdoch van China genoemd. Zijn bedrijven zijn actief in het produceren van film- en televisieproducties, video-on-demand websites, maar ook in de game-industrie.

China is een snel groeiende markt voor de entertainmentindustrie. Het is nu al de tweede markt ter wereld voor bioscoopfilms.

donderdag 18 april 2013

Gerelateerde personen:

Bruno Wu

Gerelateerde onderwerpen:

Wang komt naar een bioscoop vlak bij jou
Filmmakers passen kaskrakers aan voor China

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder