economie cultuur politiek RSS

Besmettingen H7N9-virus lopen op tot 87

Besmettingen H7N9-virus lopen op tot 87

Het aantal in China geregistreerde besmettingen met het vogelgriepvirus loopt verder op. Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldt vrijdag 87 gevallen, waarvan er 17 zijn overleden.

Het goede nieuws is dat zes patiënten gezond zijn verklaard en uit het ziekenhuis ontslagen. Artsen laten weten dat nog steeds geen bewijs is gevonden dat het virus ook van mens tot mens is over te dragen.

Het slechte nieuws is dat de besmettingen zich niet beperken tot de regio rondom Shanghai. Vorige week werd al een geïsoleerd geval in Beijing vastgesteld; nu zijn er ook besmettingen in de provincie Henan.

 

Buitenlandse expertise

Overigens zijn er wel vragen over patiënten die met het virus zijn besmet, maar geen directe relatie met de pluimvee-industrie hebben.

Een delegatie specialisten van de wereldgezondheidsorganisatie WHO is woensdag in China aangekomen om informatie uit te wisselen en de maatregelen te beoordelen die de Chinese autoriteiten tot nu toe hebben genomen om de uitbraak te beperken.

vrijdag 19 april 2013


Gerelateerde onderwerpen:

Opnieuw meer besmettingen vogelgriepvirus
Vogelgriepvirus duikt op in Beijing
Opnieuw 2 doden vogelgriep
'Geen mens-tot-mens besmetting vogelgriep'

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder