economie cultuur politiek RSS

Rusland benoemt zware ambassadeur in Beijing

Andrei Denisov (1952) is benoemd als Ruslands nieuwe ambassadeur in China. Dat maakte het Kremlin dinsdag bekend.

Denisov is een zware diplomaat en sinds 2006 opnieuw vice-minister van Buitenlandse Zaken. Hij was eerder ambassadeur in Egypte (2000-2001), vice-minister van Buitenlandse Zaken (2001-2004) en Ruslands permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties (2004-2006).

Denisov vervangt Sergei Razov, die sinds 2006 de ambassadeur in Beijing was. De benoeming volgt op een succesvol bezoek van president Xi Jinping aan zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Het was de eerste buitenlandse reis van Xi als president. Beide landen kondigden aan de banden aan te halen. Er werden onder meer contracten getekend voor de levering van Russische stealth-straaljagers en onderzeeërs.

dinsdag 23 april 2013

Gerelateerde personen:

Xi Jinping

Gerelateerde onderwerpen:

China: hogere uitgaven defensie

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder