economie cultuur politiek RSS

Chinese politie moet interactief worden

Politiekorpsen en ook justitie moeten beter leren communiceren met de burger. Internet en sociale media zijn daar bij uitstek geschikt voor, zegt een hoge partijfunctionaris.

Als de partij iets vindt, dan gebeurt het in China. Diverse politiekorpsen zijn al actief op Weibo, een Chinese Twitter-service. En blijkbaar is er belangstelling voor, want de politie van Beijing bijvoorbeeld heeft inmiddels 4,87 miljoen volgers.

Dat voorbeeld verdient navolging. Politie en justitie moeten beter gebruik maken van moderne communicatiemiddelen, zei Meng Jianzhu, binnen het centrale comité van de Communistische Partij van China verantwoordelijk voor juridische kwesties. Hij benadrukte dat autoriteiten meer transparant moeten worden over hun activiteiten en werkwijze.

"In deze tijd moeten we onze communicatievaardigheden verbeteren en ons open stellen voor de dingen waar mensen zich zorgen over maken", zei Meng tegenover staatspersbureau Xinhua. "We moeten betrouwbare informatie verspreiden en nieuwe wegen verkennen om begrip en steun voor ons werk te krijgen."

zondag 28 april 2013Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder