economie cultuur politiek RSS

225.000 Chinezen bezochten Nederland

225.000 Chinezen bezochten Nederland

Vorig jaar hebben een recordaantal toeristen Nederland bezocht. Uit China brachten 225.000 mensen een bezoek aan ons land; een stijging van 18 procent.

Na Rusland groeide het aantal bezoekers uit China het snelst. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Voor de komende jaren verwacht de belangen-organisatie een verdere groei van het aantal Chinezen dat ons land bezoekt.

De doelstelling is dat in 2020 er jaarlijks 400.000 Chinezen naar Nederland komen. Het NBTC waarschuwt voor het effect van bezuinigingen op het marketingbudget. De overheid halveert het bedrag dat voor Holland-promotie in het buitenland beschikbaar is, waardoor de concurrentiekracht ten opzichte van andere landen afneemt.

 

Recordbezoek

In totaal brachten vorig jaar 12,7 miljoen toeristen Nederland. Een groei van vier procent ten opzichte van 2012. Ze bleven gemiddeld ook langer; het aantal overnachtingen groeide met 7 procent tot 31,6 miljoen nachten.

De meeste toeristen komen uit Duitsland: 3,5 miljoen. Nederland profiteerde van verschillende evenementen met een internationale aantrekkingskracht, zoals de heropening van het Rijksmuseum. Ook de mooie zomer leidde tot extra bezoek uit de buurlanden. Voor 2014 verwacht het NBTC een verdere groei.

maandag 20 januari 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Klaar voor 100 miljoen Chinese toeristen
Nederland opent drie visumbureaus in China
Handboek Toerist voor Chinese wereldreiziger

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder