economie cultuur politiek RSS

Bouw Chinezenhotel Amsterdam begonnen

Bouw Chinezenhotel Amsterdam begonnen

In Amsterdam-Osdorp is deze week de bouw van een hotel voor Chinese reizigers begonnen. Het hotel krijgt 153 kamers.

Een bedrijventerrein in Amsterdam-Osdorp lijkt niet de meest gelukkige plek voor een toeristenhotel. Maar de initiatiefnemers van het China Center Hotel Amsterdam zien de ligging tussen Schiphol en het stadscentrum juist als ideaal.

Het hotel richt zich dan ook volledig op Chinese groepsreizen. En die verplaatsen zich nou eenmaal per touringcar.

 

Uitbreiding

Het hotel krijgt een drie-sterrenkwalificatie. Hoewel het naast de McDonald's ligt, komt er een groot Chinees restaurant. Bij de bouw is al rekening gehouden met de mogelijkheid op termijn uit te breiden naar 450 kamers.

Vorig jaar hebben 225.000 Chinezen een bezoek aan ons land gebracht; een stijging van 18 procent ten opzichte van 2012. Voor de komende jaren verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen een verdere groei van het aantal Chinezen dat ons land bezoekt. De doelstelling is dat in 2020 er jaarlijks 400.000 Chinezen naar Nederland komen.

woensdag 5 februari 2014


Gerelateerde onderwerpen:

225.000 Chinezen bezochten Nederland
Klaar voor 100 miljoen Chinese toeristen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder