economie cultuur politiek RSS

Kieswijzer: het GL-PvdA-programma voor Europa (2)

economie
cultuur
politiek

China onderzoekt 27.000 corruptiezaken

Openbare aanklagers in China hebben het afgelopen jaar 27.236 corruptie- en verduisteringszaken onderzocht, waarbij 36.907 functionarissen zijn veroordeeld. Dat maakte het openbaar ministerie zondag bekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

China wil verbod op carpoolen opheffen

Na Beijing wil ook Shanghai het wettelijke verbod op carpoolen afschaffen. Het autodelen wordt momenteel nog beschouwd als illegale taxidienst.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Psychiaters waarschuwen voor smogdepressie

Ernstige smog leidt niet alleen tot fysieke problemen met de luchtwegen, maar ook tot psychische klachten. De luchtvervuiling is soms zo erg, dat stadsbewoners aan minder zonlicht dan normaal worden blootgesteld.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

'China heeft te weinig pensioengeld in kas'

Chinese pensioenfondsen kunnen in de loop van dit jaar niet meer aan hun verplichtingen voldoen. Daarvoor waarschuwt de directeur van een denktank voor sociale zekerheid.

Lees verder

Brandstichting Chinees consulaat San Francisco

Op nieuwjaarsdag heeft brand gewoed bij de hoofdingang van het Chinese consulaat in San Francisco. De politie vermoedt brandstichting.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

2014 wordt een turbulent beursjaar in China

Vijf Chinese bedrijven gaan deze maand naar de beurs. Daarmee komt een einde aan periode van vijftien maanden dat alle beursintroducties werden tegengehouden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Rijke Chinees wil New York Times kopen

Een rijke Chinese zakenman, Chen Guangbiao, zegt dat hij de New York Times wil kopen. Daarmee zou de krant een eigenaar krijgen uit een land waarmee de krant op voet van oorlog leeft.

Lees verder

Abe voorlopig niet welkom in China

De Chinese regering is niet van plan met de Japanse premier Shinzo Abe te spreken over de gespannen relatie tussen beide landen. Dat zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van buitenlandse zaken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China heeft schuld op eindelijk op een rijtje

De schuld van lokale overheden in China bedraagt 17.900 miljard yuan (2.150 miljard euro). Het is voor het eerst dat de Chinese overheid zijn schulden inventariseert.

Lees verder

Acht doden bij aanval op politiebureau

Bij ongeregeldheden in Yarkand in de autonome regio Xinjiang zijn maandagochtend acht mensen door de politie gedood. Dodelijk geweld komt steeds vaker voor in deze regio.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder