economie cultuur politiek RSS

Kieswijzer: de conclusies (8)

economie
cultuur
politiek

Dozijn Chinese bedrijven in Top-100 Wereldmerken

Van de 100 waardevolste merken ter wereld zijn er 12 Chinees. Maar hun potentie is beperkt als ze niet uitgroeien tot internationale merken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Hoogste wolkenkrabber ter wereld komt in... China

In Changsha wordt volgende week begonnen met de bouw van het hoogste gebouw ter wereld. Sky City wordt 838 meter hoog en wordt daarmee 10 meter hoger dan de Burj Khalifa in Dubai, de grootste wolkenkrabber tot nu toe.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Topontmoeting Xi en Obama in juni

De Chinese president Xi Jinping reist volgende maand naar de Verenigde Staten voor een topontmoeting met zijn ambtsgenoot Barack Obama. De twee ontmoeten elkaar 7 en 8 juni in Rancho Mirage (Californië).

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

'Chinese steden ongeschikt om in te wonen'

De grootste Chinese steden als Beijing, Shanghai, Shenzhen en Guangzhou zijn feitelijk ongeschikt om in te leven vanwege de slechte ecologische omstandigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van een Chinese denktank 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Anti-drugsactie: 61.300 arrestaties

In een nationale actie tegen drugshandel heeft de Chinese politie meer dan 61.000 arrestaties verricht, 17 ton aan heroïne en amfetamine in beslag genomen, 739 vuurwapens ingenomen en 274 drugslaboratoria opgerold. China heeft te kampen met een toenemend aantal drugsverslaafden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vier op de tien Chinezen heeft nooit vakantie

Ongeveer 40 procent van alle Chinese werknemers heeft geen recht op betaalde vakantiedagen. Van de kleine 60 procent die dat wel heeft, kan slechts de helft vrije dagen opnemen wanneer hij dat wil.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Burgers woedend over politieoptreden in misbruikzaak

En waar spraken Chinezen deze week over op sociale media? Veel over een misbruikzaak in de zuidelijke provincie Hainan, waarbij zes kinderen meerdere dagen zoek waren en werden gevonden in hotelkamers bij een schoolhoofd en een volkshuisvestingsambtenaar. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Grootste dam ter wereld stap dichterbij

Het Chinese ministerie van milieubescherming is akkoord met de plannen voor de bouw van een 314 meter hoge dam. De milieu-ambtenaren erkennen dat het Shuangjiangkou-project ernstige gevolgen heeft voor flora en fauna, maar geeft toestemming vanwege 1,5 miljard yuan (180 miljoen euro) aan compensatiemaatregelen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Dodelijk noodweer treft zuiden van China

Noodweer in negen zuidelijke provincies van China hebben aan minstens 33 mensen het leven gekost. Nog eens 12 mensen worden vermist.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Dalai Lama moedigt zelfverbrandingen aan'

De Dalai Lama keurt zelfverbrandingen van monniken in Tibet niet alleen goed, hij moedigt ze ook aan met een handleiding. Dat is de kern van een donderdagavond uitgezonden documentaire van de Chinese staatstelevisie CCTV. De uitzending komt aan de vooravond van een bezoek van premier Li Keqiang aan India, dat de Dalai Lama asiel verleent.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder