economie cultuur politiek RSS

Leraren leggen werk neer vanwege veiligheid

Leraren van een middelbare school in Ludian hebben dinsdag gedemonstreerd voor meer veiligheid op school. Ze voelen zich onveilig nadat leerlingen een lerares met de dood hadden bedreigd en een andere docent het ziekenhuis in werd geslagen.

De leraren legden dinsdagochtend het werk neer nadat een leerling zijn geschiedenisleraar had geslagen. De docent had de jongen aangesproken op het feit dat hij sliep tijdens de les. De leraar moest in het ziekenhuis worden behandeld aan een gebroken oogkas.

Volgens de docenten treedt de school onvoldoende op tegen de jongen, die alleen naar huis is gestuurd. Het is het tweede incident in korte tijd op de school. Vier jongens die twee weken geleden door hun klasseleraar werden aangesproken op hun gedrag, scholden haar uit en bedreigden haar met de dood. De leraren zijn boos dat de scheldende leerlingen alleen een waarschuwing kregen.

 

Kou uit de lucht

De lessen werden woensdag hervat nadat de loco-burgemeester en vertegenwoordigers van de onderwijsinspectie de leraren hebben toegezegd dat leerlingen die de regels overtreden zwaarder worden bestraft.

Leraren staan doorgaans in hoog aanzien in China. Het is zeker niet gewoon dat leerlingen brutaal zijn of zelfs gewelddadig. Deze zaak krijgt zeker nog een staartje, omdat staatsmedia de zaak hebben opgepikt. Internetgebruikers tonen zich geschokt door de gang van zaken.

donderdag 18 december 2014


Gerelateerde onderwerpen:

Leraren moeten stoppen met lijfstraffen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder