economie cultuur politiek RSS

Recordopbrengst windenergie

Recordopbrengst windenergie

De Chinese capaciteit aan windenergie is het afgelopen jaar met 19,8 miljoen kilowattuur toegenomen. In 2014 wekte China ondanks relatief weinig wind een recordopbrengst op met behulp van windmolens.

In totaal wekte de Chinese molens het afgelopen jaar 153,4 miljard kilowattuur op, 17 procent meer dan in 2013. Dat is goed voor 2,78 procent van China's totale energieproductie. Dat blijkt uit cijfers die het Chinese bureau voor nieuwe en duurzame energie die vrijdag bekend werden gemaakt.

Vorig jaar werden molens met een maximum capaciteit van 36 miljoen kilowattuur in gebruik genomen. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van 2013. Een miljard kilowatt wordt ook wel een gigawatt genoemd.

vrijdag 13 februari 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Kamp vist naar Chinees geld voor Hollandse molens
China belooft uitstoot broeikasgassen te beperken
China moet zuiniger met energie omgaan

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder