economie cultuur politiek RSS

China heeft nu meer wijngaarden dan Frankrijk

China heeft nu meer wijngaarden dan Frankrijk

Na Spanje is China het land met het grootste oppervlakte voor wijnbouw. Maar Frankrijk blijft het wijnland met de hoogste productie.

Het Chinese wijnbouwareaal is afgelopen jaar toegenomen tot 799.000 hectare. China haalde daarmee Frankrijk in, maar moet Spanje met 1,02 miljoen hectare wijngaarden voor laten gaan. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijn (IOVW).

Desondanks is Frankrijk nog steeds het land met de hoogste wijnproductie: 46,7 miljoen hectoliter in 2014. De opbrengst per hectare is in China vier keer lager: 11,1 miljoen hectoliter, mede doordat hier veel jonge wijngaarden staan.

 

Soberheid

De wijnconsumptie in China daalde in 2014 met 7 procent tot 15,8 miljoen hectoliter; waarschijnlijk als gevolg van de anti-corruptie en soberheidscampagne van de Chinese overheid. Vorig jaar bedroeg de Chinese wijnconsumptie nog 17 miljoen hectoliter.

De Verenigde Staten blijven de belangrijkste afzetmarkt voor wijnen. Vorig jaar werd daar 30,7 miljoen hectoliter geconsumeerd.  

dinsdag 28 april 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Ganbei! China nu grootste afnemer rode wijn
Chinese miljardair omgekomen na wijndeal
Chinees witwassen in Franse wijnhandel

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder