economie cultuur politiek RSS

Passagiers boos over rokende piloten

Passagiers boos over rokende piloten

Passagiers beschuldigen piloten van Air China van roken in de cockpit. Een van hen zoekt de publiciteit omdat hij vindt dat zijn klacht niet serieus wordt genomen.

Het incident vond op dinsdagochtend 2 juni plaats aan boord van vlucht CA108 van Hong Kong naar Beijing. Vier passagiers voorin het toestel bemerkten na tien minuten vliegen een sigarettenwalm uit de cockpit. Nadat zij zich daarover hadden beklaagd bij een stewardess, kregen zij excuses aangeboden.

Na aankomst in Beijing kregen de vier te horen dat Air China een onderzoek zou instellen. Zij kregen een formulier ter ondertekening voorgelegd, waarin stond dat hun klacht was genoteerd en dat ze bericht zouden krijgen over de afhandeling.

 

Anti-rookbeleid

Toen een van de klagers een brief ontving waarin stond dat de lucht die hij had geroken alleen maar op sigarettenrook leek, besloot hij naar de krant Ming Pao te stappen. Die publiceerde woensdag als eerste over het incident. Volgens de klager zijn er eerder aan boord van Air China klachten geweest over rokende piloten.

Chinese media nemen donderdag het bericht uit Hong Kong over. In China is momenteel een maatschappelijke discussie aan de gang over de effectiviteit van het anti-rookbeleid.

woensdag 10 juni 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Beijing voert strengere anti-rookregels in
Strengere anti-tabakswet in de maak
Meer rook na anti-rookbeleid

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder