economie cultuur politiek RSS

Guangzhou Evergrande naar de beurs

De Chinese voetbalclub Guangzhou Evergrande wil geld ophalen bij beleggers. De club maakte woensdag bekend dat het een beursnotering heeft aangevraagd.

Guangzhou Evergrande is de bekendste en succesvolste voetbalclub van China met een grote eigen voetbalschool. De club heeft deze week een notering aangevraagd bij de NEEQ, de schermenbeurs voor kleine bedrijven in Beijing. Onbekend is hoeveel geld de club hoopt op te halen en wat het met het extra kapitaal gaat doen.

De club is momenteel eigendom van het onroerendgoedbedrijf Evergrande (60 procent) en Alibaba (40 procent). Guangzhou Evergrande werd de afgelopen vier jaar kampioen van de Chinese Super League en won in 2013 de Aziatische Champions League. Ondanks het sportieve succes is de club verlieslatend; in 2013 werd een verlies van 576 miljoen yuan (86 miljoen euro) geboekt en in 2014 nog eens 482 miljoen (72 miljoen euro).

donderdag 2 juli 2015

Gerelateerde personen:

Jack Ma
Xu Jiayin

Gerelateerde onderwerpen:

Guangzhou wint Aziatische Champions League
Guangzhou voor de vierde keer op rij kampioen
Lange mars naar wereldkampioenschap is begonnen

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder