economie cultuur politiek RSS

Europees kantoor Tongrentang naar Den Haag

De Chinese fabrikant van traditionele medicatie Tongrentang vestigt zijn Europese hoofdkantoor in Den Haag. Een van de grootaandeelhouders in Tongrentang is tevens eigenaar van Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris.

Tongrentang is in China een grote speler op het gebied van traditionele Chinese geneeskunde. Het fabriceert en handelt in geneeskrachtige kruiden en heeft in de Volksrepubliek 3.000 eigen winkels.

Het bedrijf is al aanwezig in landen met een grote Chinese gemeenschap en wil vanuit Den Haag ook zijn positie in Europa verbeteren. In de hofstad komt ook een flagshipstore, waar klanten behalve voor de aanschaf van producten ook terecht kunnen voor behandelingen.

 

Oude bekende

Volgens Tongrentang-topman Ding Yongling is voor Den Haag gekozen vanwege het internationale karakter van de stad en de aanwezigheid van een Chinese gemeenschap. Volgens Tongrentang gaat zijn geschiedenis terug tot 1669, toen het werd opgericht door Yue Xianyang, een keizerlijke hofarts tijdens de Qing-dynastie.

In modernere tijden is Tongrentang in Hong Kong naar de beurs gegaan. In 2000 nam zakenman Li Ka-shing een aandeel in het bedrijf door 60 miljoen aandelen te kopen. Li is de oprichter van het bedrijf Hutchison Whampoa en dat kennen we in Nederland als de eigenaar van drogisterijketens Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris, de containerterminal ECT en de afvalverwerker AVR.

donderdag 27 augustus 2015


Gerelateerde onderwerpen:

Nederlandse afvalverwerker in Chinese handen
Overheid wil herwaardering traditionele medicijnen
'Traditionele medicatie verontreinigd met landbouwgif'

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder