economie cultuur politiek RSS

Vermiste mijnwerkers dood gevonden

Vermiste mijnwerkers dood gevonden

Reddingswerkers hebben maandag in Shuangyashan de lichamen aangetroffen van 17 mijnwerkers die sinds donderdag waren vermist. Hun liftkooi viel in de mijnschacht toen de kabel het begaf.

Het ongeval vond donderdagmiddag plaats in de Dongrong-mijn van de Longmay Mining Holding Group. Er ontstond een brandje in de liftschacht, waarna de kabel waaraan de liftkooi hing knapte. Alle dodelijke slachtoffers zaten allen in de lift. De overige 256 mijnwerkers die zich op dat moment onder de grond bevonden zijn vrijdag al gered.

De bedrijfsleider van de mijn is uit zijn functie gezet. Twee medewerkers die eerder laswerkzaamheden aan de lift hadden verricht zijn gearresteerd. De Chinese mijnbouwindustrie is groot en de veiligheidsreputatie slecht. Er zijn veel kleinere mijnbouwondernemingen en soms zelfs illegale mijnen waar het met de strenge regels niet zo nauw wordt genomen.

maandag 13 maart 2017


Gerelateerde onderwerpen:

Opnieuw mijnramp China: 32 doden
Gasexplosie in kolenmijn: tenminste 15 doden
Bende die 17 mijnwerkers doodde voor rechter

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder