economie cultuur politiek RSS

Kieswijzer: het GL-PvdA-programma voor Europa (2)

economie
cultuur
politiek

Politiek leiders herdenken Mao's geboortedag

China's leiders hebben donderdag met een symposium en een bescheiden ceremonie de 120ste geboortedag van Mao Zedong herdacht.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China roept Japanse ambassadeur op het matje

De Chinese minister van buitenlandse zaken Wang Yi heeft de Japanse ambassadeur in Beijing ontboden. China is verontwaardigd over het bezoek van de Japanse premier Shinzo Abe aan de omstreden Yasukuni tempel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Blogaap's top-20 Alleen in China 2013

Er is iedere dag nieuws uit China. Maar het land is ook een bron van veel ongelooflijke verhalen. Op eerste kerstdag de opmerkelijkste berichten uit het afgelopen jaar op een rijtje.

Lees verder

Onderzoek naar vaccin na dood zeven baby's

Chinese gezondheidsautoriteiten gaan onderzoek doen naar de dood van tenminste zeven baby's. De pasgeborenen overleden na het toedienen van een geelzucht-vaccin van fabrikant Biokangtai.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil energie opwekken met ijs

Geologen hebben een grote reserve aan 'brandbaar ijs' ontdekt onder de zeebodem voor de kust van de zuidelijke provincie Guangdong. Deskundigen verwachten dat vanaf 2030 deze nieuwe brandstof kan worden gebruikt.

Lees verder

Fifa: 'China kan in 2030 WK voetbal organiseren'

China zou een bid kunnen uitbrengen voor de organisatie van het WK voetbal in 2030. Daarvoor moeten nog wel een aantal tussenstappen worden genomen, zegt Jerome Valcke, secretaris-generaal van de Fifa.

Lees verder

Schonere lucht kost China 1.750 miljard yuan

De uitvoering van een plan om de luchtkwaliteit te verbeteren gaat naar schatting 210 miljard euro kosten. In 2017 moet de uitstoot van fijnstof flink zijn teruggebracht.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Arrestatie van seriemoordenaars

De politie in Zhengzhou heeft een bende gewelddadige roofovervallers gearresteerd. De zes leden zouden negen van hun slachtoffers hebben vermoord.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Partij bemoeit zich nu ook met de dood van zijn leden

Partijleden moeten ook na de dood het goede voorbeeld geven. De communistische partij wil dat zijn leden en hun familieleden worden gecremeerd, hun organen doneren en niet teveel geld aan de uitvaart besteden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vice-minister van Veiligheid verdacht

Li Dongsheng, de een na hoogste man op het machtige ministerie van Veiligheid, wordt verdacht van 'ernstige overtredingen van de wet en partijrichtlijnen'. Dat maakte de commissie die toeziet op de interne partijregels vrijdagmiddag bekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder