economie cultuur politiek RSS

Q&A: Eric Hendriks over bezoek Xi Jinping aan Hongarije

economie
cultuur
politiek

Quotum voor buitenlandse tv-programma's

Het Staatsbureau voor Radio, Film en Televisie verplicht Chinese commerciële tv-stations om minder buitenlandse tv-formats te gebruiken. De overheid wil meer binnenlands product en programma's die Chinese waarden vertegenwoordigen.

Lees verder

Kritische hoogleraar moet bureau uitruimen

Xia Yeliang, hoogleraar economie aan de universiteit van Beijing moet van zijn collega's vertrekken. Xia is ondertekenaar van een liberaal manifest voor meer burgerrechten in China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Economische groei China herstelt

De Chinese economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 7,8 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde drie maanden in 2012. Daarmee lijkt de economische groei in China zich te herstellen.

Lees verder

Ophef over Mao's verjaardag

In China is ophef ontstaan over plannen om de 120ste geboortedag van Mao Zedong groots te herdenken. Autoriteiten in zijn geboortestad Shaoshan hebben er 2 miljard euro voor uitgetrokken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Corruptiezaak tegen burgemeester van Nanjing

Ji Jianye, burgemeester van de miljoenenstad Nanjing, wordt verdacht van ernstige overtredingen van interne partijregels en de wet. Dat meldt de commissie van de communistische partij die toeziet op de interne discipline.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Een op vier klokkenluiders gaat gevang in

Zes van de 26 klokkenluiders die dit jaar in China online misstanden hebben onthuld, zijn aangehouden voor het verspreiden van geruchten en het veroorzaken van problemen. Dat blijkt uit een analyse van het Chinese centrum voor publieke opinie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Pandapunten voor goede zakendeal

Landen die grote zakendeals sluiten met China, worden daarvoor beloond in de vorm van panda's. Onderzoekers van Oxford University zien een verband tussen de landen die bijdragen aan China's strategische doelen en het uitlenen van de zeldzame dieren. 

Lees verder

Rampenbestrijding leidt tot rellen in Yuyao

Duizenden inwoners van Yuyao hebben dinsdag gedemonstreerd uit protest tegen het trage tempo waarmee de gevolgen van een overstroming worden aangepakt. Overheidsgebouwen werden belegerd, de politie met stenen bekogeld en voertuigen vernield.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Geboortedag Xi Zhongxun groots gevierd

In China is de afgelopen dagen veel aandacht voor de 100ste geboortedag van Xi Zhongxun. Hij is de in 2002 overleden vader van de huidige president en partijleider Xi Jinping.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beijing Bomber krijgt zes jaar cel

De man die een zelfgemaakt explosief tot ontploffing bracht op de internationale luchthaven van Beijing is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De man wilde met zijn daad aandacht vragen voor zijn persoonlijke situatie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder